Apa reprezintă cel mai important element din viaţa noastră. Calitatea acesteia influenţează în mod direct sănătatea oamenilor, dar şi a aparatelor casnice. Dedurizarea apei şi purificarea acesteia a devenit normă în ziua de azi, deoarece apa din sistemul public este de cele mai multe ori prea puţin filtrată şi cu un gust metalic şi plin de clor, care lăsa de dorit. Nici apa din fântânile private nu este cu mult mai calitativă. Aceasta, deşi are un gust mai bun, în mare parte este apa dură şi fiind nefiltrată, poate conţine bacterii ce pot influenţa în mod negativ sănătatea persoanelor. De aceea, atunci când foloseşti apă, indiferent de provenienţă, aceasta trebuie să fie sigură, sanătoasă, curată. În prezent, au apărut mai multe soluţii de a elimina această problemă legată de dedurizarea apei, metode prin care oamenii pot beneficia de apă potabilă, de calitate.

Ce este apa dură?

Apa dură este determinată de o cantitate semnificativă de minerale dizolvate, în principal calciu şi magneziu, dar şi alte săruri sau impurităţi. In engleză i se spune “hard water“. Aceasta mai este cunoscută popular ca piatră sau calcar.  Ce înseamnă dedurizarea apei?

solutii dedurizarea apei

Acest proces presupune tratarea apei prin înlăturarea calciului, magneziului şi a altor săruri sau impurităţi. Prin acest tratament, apa se transformă în apă “moale”, aceasta fiind optimă atât pentru consum, dar şi pentru folosirea fără probleme a aparatelor casnice.

Ce probleme determină apa dură?

Apa dură are de cele mai multe ori efecte negative, atât asupra sănătăţii, aparatelor casnice, dar şi asupra instalaţiilor sanitare. Cele mai comune probleme pe care apa dură le provoacă sunt urmatoarele:

1. Pietre la rinichi

Deşi această afecţiune are mai multe cauze, a fost demonstrat că apa dură consumată în mod regulat contribuie semnficativ şi creşte riscul dezvoltării pietrelor la rinichi.

2. Piele şi păr cu aspect nesănătos

probleme dedurizarea apei par

După fiecare utilizare, apa dură va usca pielea, o va face aspră şi va bloca porii, lucru ce va duce la iritarea acesteia. De asemenea, părul şi scalpul au de suferit, acestea fiind uscate, având un aspect nesănătos.

3. Ţevile din locuinţă au depuneri de calcar

Calcarul poate deveni o problemă considerabilă pentru ţevile de apă din locuinţa ta. Odată cu trecerea timpului şi cu depunerea acesteia, debitul apei va deveni din ce în ce mai slab şi riscul de deterioare va creşte semnificativ. Schimbarea ţevilor va trebui realizată mai des, lucru ce va avea importante consecinţe financiare.

4. Aparatura casnică este afectată

depuneri de calcar apa dura

Maşina de spălat, boilerul electric şi alte aparate electrocasnice care folosesc apă dură în mod regulat, vor avea probleme. Rezistenţele de încălzire pot fi acoperite cu un strat considerabil de calcar, lucru ce se va traduce printr-o încălzire ineficientă şi o factură la energia electrică mult mai mare.

Dedurizarea apei – importanţă

Dedurizarea apei este critică pentru orice locuinţă, deoarece prin acest proces poţi să obţii o apă de calitate superiorară, menţinându-ţi atât sănătatea, cât şi instalaţia sanitară în siguranţă. Este esenţial să îţi dedurizezi apa din casă, deoarece o investiţie într-un astfel de sistem te poate beneficia în câteva moduri, acestea fiind:

  • Aparatele electrocasnice vor avea o speranţă de viaţa/ utilizare mult mai lungă;
  • Ţevile de apă nu vor mai avea depuneri de calcar; astfel debitul nu va fi redus şi nu va fi necesară schimbarea întregului sistem din casă;
  • Efectele negative asupra sănătăţii vor dispărea imediat;
  • Întreţinerea şi cheltuielile privind obiectele sanitare şi aparatura casnică vor scădea semnificativ;
  • Bateriile de chiuvetă şi cea de la cadă nu vor mai fi acoperite de calcar şi vor avea un aspect curat.

Cele mai bune soluţii pentru dedurizarea apei

Dedurizarea apei a devenit un subiect important în ziua de azi şi o necesitate pentru a duce o viaţă sănătoasă şi plăcută. Pe piaţă există diverse modele şi metode pentru dedurizarea apei, cu diferite calităţi. Treatment Group îţi oferă două cele mai bune soluţii pentru dedurizarea apei, acestea fiind următoarele:

Dedurizator TK

dedurizator apa clack

Apa menajeră trebuie să fie tratată pentru a preveni depunerile de calcar, de aceea un dedurizator din gama TK poate fi cea mai eficientă metodă. Cu ajutorul răşinii alimentare cationice, apa va fi tratată şi duritatea va fi eliminată, lucru ce va duce la un consum redus de energie electrică a sistemului de încălzire, dar şi reducerea costurilor de întreţinere a instalaţiilor sanitare. Oricare dintre cele patru modele TKE15, TKE 18, TKE25, TKE 35, se poate potrivi de minune în casa ta, în funcţie de necesităţile de apă.

Pentru mai multe detalii vezi pagina https://treatmentgroup.ro/dedurizare/

Beneficii dedurizatoare apă

beneficii dedurizare apa

Filtrarea şi dedurizarea apei oferă numeroase beneficii, cele mai importante dintre acestea sunt:

  • Instalaţiile sanitare nu se vor mai defecta des şi vor avea un aspect curat în permanenţă;
  • Apa va fi tratată şi va avea mineralele înlăturate – calciu, magneziu şi multe altele;
  • Cheltuielile cu încălzirea şi operarea aparatelor casnice se vor micşora semnficativ;
  • Apa dură nu va mai influenţa în mod negativ sănătatea ta şi a familiei tale;
  • Apa îmbuteliată nu va mai fi o problemă, astfel îţi vei reduce costurile cu aceasta şi nu vei mai contribui în mod direct la poluarea mediului înconjurător;

În ziua de azi, tratarea apei împotriva bacteriilor, dar şi din punct de vedere al durităţii, a devenit un subiect căruia i se acordă o atenţie sporită. De cele mai multe ori, calitatea apei este ignorată, însă pentru siguranţa sănătăţii tale, a familiei, dar şi a aparaturii din locuinţa ta, este indicat să acţionezi din timp pentru a preveni efectele negative.

Treatment Group îţi stă alături pentru a te ajuta în această cauză. De aceea, nu ezita să ne contactezi pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru locuinţa ta.