Sistemele industriale de filtrare a apei sunt importante, indiferent că vorbim de uz casnic sau pentru afaceri, segmente mari de consumatori. Datoria sistemelor de filtrare a apei este de a reda calitatea acesteia la cele mai înalte standarde. Indiferent pentru ce este folosită apa, aceasta trebuie să fie lipsită de bacterii sau calcar pentru a nu deteriora echipamentele care folosesc apă caldă sau pentru sănătatea fiecăruia.

Ce fac aceste sisteme industriale de tratare apă?

sisteme industriale pentru tratare apa

Sistemele de tratare industriale sunt folosite pentru a filtra apa cât mai bine împotriva diverselor impurităţi ce pot afecta calitatea acesteia. De regulă sunt folosite pentru un consum mare de apă zilnic, dar pot fi personalizate şi pentru locuinţe. Afacerile de tip hotel sunt cele mai mari consumatoare de apă, acestea utilizând mii de litri în fiecare zi pentru întreţinerea tuturor camerelor care le sunt închiriate clienţilor.

Cu ce sunt diferite noile sisteme industriale de tratare apă de cele casnice?

La final, calitatea apei este aceeaşi, însă aparatele diferă doar prin volum. Sistemele pentru uz casnic de regulă sunt montate sub chiuvetă pentru a trata apa de la o singură sursă sau la conducta principală care alimentează întreaga locuinţă. Depinde foarte mult şi de consumul zilnic de apă menajeră. Aceste sisteme industriale de tratare apa necesită un spaţiu propriu pentru a depozita tot echipamentul de filtrare, realizând şi o cantitate foarte însemnată de apă curată.

Top 7 soluţii sisteme industriale de tratare apă

Filtrarea apei se poate realiza în funcţie de problema pe care o ai cu ajutorul unor sisteme coerente si eficiente. Acestea pot funcţiona cu următoarele echipamente:

solutii industriale tratare apa

Filtre automate

Aceste sisteme industriale de tratare apă au fost concepute pentru pretratarea apei, astfel putând proteja mai bine instalatiie de tratare. Filtrele automate pot reduce turbiditatea din apă, rezultând o apă fără impurităţi. Acestea pot elimina turbiditatea până la 10 NTU. Sistemele de filtrare automată diferă în funcţie de necesarul zilnic de consum, iar pentru o ofertă personalizată nu ezita să ne contactezi.

Desulfurare

Filtrele de desulfurare au fost create pentru a elimina hidrogenul sulfurat, fierul şi manganul din apă. Acesta este folosit pentru toate apele care au un miros neplăcut, protejând astfel şi instalaţiile sanitare. Este complet automat şi este realizat din fibră de sticlă, putând fi montat şi în cascadă în funcţie de caz. Acesta dispune de o pernă de aer care este comprimat cu presiunea apei, fiind foarte eficient în eliminarea hidrogenului sulfurat.

Dedurizare

În acest proces numit “dedurizare“, se va elimina calcarul din apă printr-un schimb ionic. Apa calcaroasă mai este denumită şi apă dură, fiind nocivă atunci când se consumă îndelungat. Calcarul poate afecta şi anumite echipamente din industria alimentară, în gospodărie sau echipamentele de încălzire. Cu ajutorul acestui sistem, problema apei dure va dispărea, fiind un mod foarte economic de a nu înlocui des rezistenţele de încălzire sau bateriile de chiuvetă.

Deferizare – Demanganizare

Acesta este un tratament pe bază de răşină, având un timp mai îndelungat de tratare pentru a elimina cele 5 elemente chimice. Se poate folosi în orice tip de industrie sau pentru uz casnic, fiind o soluţie optimă pentru rezolvarea problemei apei. Acest sistem este dotat cu 5 straturi diferite, având un filtru independent pentru reducerea durităţii fierului, manganului, oxidabilităţii şi amoniul din apă. Are un rezervor constant de apă tratată pentru formarea saramurii. Saramura este folosită pentru regenerarea sistemului pentru a-l putea folosi o mai lungă durată de timp.

Pentru solutii deferizare – demanganizare click AICI.

Denitrificare

denitrificare sisteme industriale tratare apa

Procesul de denitrificare este asemănător cu cel pentru dedurizarea apei. Funcţionează tot pe bază de răşină, schimbând ionii. Astfel, nitraţii se vor schimba cu cloruri, putând creşte concentraţia acestora fără a avea efecte nocive asupra sănătăţii. Se poate folosi în orice gospodărie, hotel, instituţii de sănătate publică.

Pentru a regenera răşina se foloseşte sare NaCI, putând prelungi utilizarea acesteia mai mult timp. Acest sistem va proteja aparatele care funcţionează cu apă caldă precum: boilere, cazane, sisteme de încălzire sau spălătorii.

Sterilizare UV

Acesta este unul din cele mai intrebuintate sisteme industriale de tratare apa. Sterilizatorul UV industrial a fost conceput pentru dezinfectarea apei potabile pentru diverse activităţi care lucrează cu cantităţi mari de apă pentru consum sau diverse servicii de curăţenie. Datorită razelor UV acesta are puterea de a dezinfecta rapid, deteriorând ADN-ul organismelor din apă. Apa va fi curată şi lipsită de orice bacterie, fiind modul perfect de a o purifica.

Ultrafiltrare

ultrafiltrare solutii tratament apa

Sistemul de ultrafiltrare este unul revoluţionar. Este unul dintre cele mai puternice sisteme de filtrare a apei, putând elimina turbitatea până la 200 NTU. Datorită calităţii filtrelor şi modului cum au fost concepute, acestea pot rezista până la 10 ani.

Sistemul este recomandat să fie instalat acolo unde consumul este mare pentru a putea să îţi desfăşori activitatea fără probleme. Pentru o firmă, un astfel de sistem este aproape obligatoriu, mai ales dacă lucrează în domeniu hotelier sau industrial. În acest fel riscul bolilor de piele sau a bacteriile va dispărea, nemaifiind o problemă de care să îţi faci griji.

În ultimii ani problema calităţii apei a crescut constant. În ziua de azi aproape că nu mai există o apă perfectă fără impurităţi, bacterii sau calcar. Indiferent de problema avută, noi avem soluţii profesioniste pentru a-ţi personaliza sistemul perfect în funcţie de locul unde doreşti să îl foloseşti şi consumul de apă. Apa reprezintă viaţa, de aceea trebuie tratată cu seriozitate şi resposabilitate faţă de familie sau clienţi.

Pentru sisteme industriale de tratare apa, va rugam sa ne contactati.