Soluții pentru dedurizare apă potabilă
Procesul de dedurizare presupune eliminarea calciului și magneziului din apă. Echipamentele și sistemele de corectare a apei dure pot reține aceste două elemente care determină depunerile din instalațiile termice ori casnice.
Depunerile de apă dură pot provoca probleme serioase și pot cauza defectarea sistemelor de încălzire și a electrocasnicelor. Noile sisteme dedurizare industriale pe care le găsiți în portofoliul nostru sunt benefice pentru evitarea acestor probleme.
Ce trebuie să știi despre duritatea apei și dedurizare apă potabilă?
Sistemul de dedurizare este conceput pentru a reduce duritatea apei (hard water in engleza) în care se utilizează o rășina cationică de uz alimentar.
În timpul procesului de dedurizare a apei are loc o reacție chimică schimbătoare de ioni, apa cedează molecule de Calciu-Magneziu care sunt preluate de rășina și rășina dedurizatoare cedează Natriu, astfel se produce dedurizarea apei. Rășina a ajuns la saturație intra automat în etapa de regenerare, se adaugă saramură peste rășină. Din saramură rășina preia Natriu și Clorura de Calciu și Magneziu este deversată la canalizare/ drenaj. După acestă etapă dedurizatorul este din nou capabil să rețină calcarul din apă.
Sistemele de dedurizare industriale au un consum mic de energie electrică, o eficiență mare de tratare, o cantitate mică de apă evacuată la canalizare/drenaj.
Dedurizatorul este pretabil pentru următoarele aplicații: protejarea instalațiilor industriale, ape de proces tehnologic, centrale termice, spălătorii, vopsitorii în câmp electrostatic, protejarea sistemelor de ultra filtrare, osmoză inversă, EDI, reactoare de abur, etc.
Sistemele duplex sunt create pentru debite mici și medii, sunt sisteme alternante, oferă apă tratată 24/24 h, 7 zile din 7, modul de funcționare este următorul – un tanc de rășină dedurizează apă, al doilea tanc se regenerează, regenerarea este volumetrică(se regenerează automat când rășina nu mai are capacitate de tratare), astfel beneficiați de apă dedurizată tot timpul.
Sistemul multiplex este creat pentru debite medii și mari, ocupă un spațiu redus, consum de curent electric redus 350W/h comparativ cu sistemele clasice de dedurizare care au un consum ridicat de curent electric datorită compresoarelor de aer care sunt necesare pentru regenerare.
Sistemul multiplex oferă posibilitatea introducerii unui debit maxim în calculator, iar la atingerea acestui debit, una sau mai multe module aflate în stand-by vor începe sa funcționeze. Dacă cerința de apă scade, atunci sistemul va trece în stand-by una sau mai multe module. Dacă un modul și-a epuizat capacitatea de tratare, sistemul trece automat în ciclu de regenerare(auto curățare) acel modul.
Ciclu se repetă de fiecare dată când există cerere de apă în locație, modulele pornesc automat și se regenerează automat după un volum de apă prestabilit corelat cu buletinele de analize al apei.
Dimensionarea sistemului de dedurizare se personalizează în funcție de buletinul de analize fizico-chimic a apei, consumatori, debitul maxim atins pe ora și volumul total de apă consumată pe zi.
Probleme cauzate de duritatea apei
- înfundare țevi și robinete
- depuneri de piatră în boiler
- depuneri de piatră pe instalații termice
- depuneri de piatră în mașinile de spălat rufe și vase
- estomparea culorilor hainelor și degradarea țesăturilor
- pete pe cabina de duș, pahare, obiecte sanitare
- creșterea consumului de energie al centralei termice
- blocarea sau defectarea centralei termice
Știi că dedurizatoarele încep să elimine duritatea apei imediat după montaj?
Iată 5 motive să alegi soluțiile noastre
- Oferim echipamente, dedurizatoare și soluții performante și de încredere, cu aplicații industriale sau casnice.
- Apă curată, fără calcar. Imediat după instalarea unui dedurizator, apa nu va mai avea calcar.
- Ne ocupăm de montare și mentenanță sisteme de tratare apă și dedurizatoare.
- Oferim și servicii de analiză apă pentru a verifica nivelul de calcar din apă.
- Oferte personalizate și prețuri accesibile, cu un raport foarte bun al calității echipamentelor.
Recent Comments